Beginnen aan een vrijpartij is lastig, met deze 10 super tips wordt het makkelijk!

Beginnen aan een vrijpartij is vaak lastig, daarom onze tien supertips om dat makkelijker te maken en het fijn te hebben met elkaar. Seksualiteit en intimiteit zijn belangrijke thema’s in een relatie, misschien wel het allerbelangrijkste. Als het stroomt op dat vlak is het bron van energie en plezier, terwijl als het minder stroomt het een heel lastig gebied kan zijn dat leidt tot frustratie en afstand.

En wat me dan vaak opvalt is dat beide partners wel intimiteit en seks willen alleen dat het niet lukt om de overstap te maken van het leven van alledag naar intimiteit. Druk met werk en planningen, hoe begin je dan aan intimiteit of hoe begin je dan aan een vrijpartij? Moe aan het eind van de dag kennen we allemaal, hoe maak ik dan nog tijd en energie voor vrijen? Terwijl vrijen juist zoveel energie en verbinding kan geven. Bij een vrijpartij komt het gelukshormoon oxytocine vrij waardoor we ons happy en verbonden voelen. Of zoals een cliënt laatst met een big smile over het afgelopen weekend zei: ‘Ik teer er nog dagen op’.

Als we overdag druk aan het werk zijn dan gaat het goed en kunnen we als partners ook prima samenwerken. Als we eenmaal vrijen gaat ook dat vaak goed – en er komt ongetwijfeld nog een post over hoe jullie ermee om kunnen gaan als het stagneert tijdens het vrijen maar dat is een ander verhaal. Wat vaak lastig is, is om de stap naar intimiteit en vrijen te zetten en daarom tien super tips om jullie daarbij te helpen. Komen ze!

Knuffelen

Knuffel elkaar een paar keer per dag. Bij een ontspannen knuffel van enkele minuten gaat ons lichaam al het gelukshormoon oxytocine aanmaken.

Zoenen

En wellicht kan het knuffelen overgaan in even zoenen? De opwinding lijkt soms heel ver weg maar door iets te doen, te knuffelen en een tongzoen kan de opwinding ineens heel dichtbij blijken te zijn. En als er door de dag heen lichamelijk contact is, wordt de stap naar vrijen in de avond kleiner.

Doen en durven

Als je allebei op de bank gaat zitten wachten gebeurt er niks. Vrijen en liefhebben zijn werkwoorden dus je moet in beweging komen. En die belemmerende gedachten trotseren. Je weet wel die gedachten zoals: ‘Heeft de ander wel zin?’, ‘Is het niet te laat?’ of ‘Durf ik wel?’. Ja er is een beetje moed voor nodig.

Berichtjes sturen

Laat via berichtjes weten dat je je partner leuk en aantrekkelijk vindt. Dat werkt twee kanten op, want ‘Beauty is in the eye of the beholder’.

Aanraken en complimenten

Raak elkaar gedurende de dag een aantal keer terloops aan. Geef complimentjes. Laat de ander weten dat je hem of haar lief, aantrekkelijk, sexy en leuk vind.  

Verrassing

Organiseer een verrassing, bijvoorbeeld een avond uit, sauna of een spontaan kadootje en laat je partner weten dat je een verrassing hebt. Dat kan het verlangen en de nieuwsgierigheid behoorlijk prikkelen en je kunt ook zelf veel plezier beleven aan de voorpret!

Handleiding voor je minnaar/minnares

En nee ik bedoel niet de buitenechtelijke minnaar of minnares! Als partners zijn jullie ook elkaars minnaar en minnares, naast wellicht ouders of collega’s als je samenwerkt. Schrijf op hoe jij bemind wil worden en hoe voor jou de overstap werkt van een drukke dag naar intimiteit en liefhebben. En vraag natuurlijk je partner om hetzelfde te doen en bespreek het met elkaar ?.

Onderzoek je verlangen

Esther Perel beschrijft het helder: ‘Too often, as couples settle into the comforts of love, they cease to fan the flame of desire. They forget that fire needs air’.

Wat is jouw verlangen? Wat zou je fijn vinden en wat niet? Contact maken met je verlangen heeft tijd en aandacht nodig – en wat is er nu leuker dan stil te staan bij je eigen verlangens, wat ze ook mogen zijn, en daar contact mee te maken?

Praat over intimiteit en seksualiteit

De meesten van ons hebben niet geleerd om te praten over intimiteit. En er is ook een romantisch beeld dat intimiteit en seks spontaan moeten ontstaan en dat ‘praten over’ de dood in de pot is. Dat laatste kan zeker het geval zijn wanneer het gesprek in een verwijtende sfeer plaatsvindt, de een zich niet gehoord voelt en de ander zich gaat verdedigen. Maar we kunnen geen van allen gedachten lezen en juist omdat intimiteit zo’n gevoelig onderwerp is, is het belangrijk om erover te praten. En daardoor kun je leren over elkaar en jezelf, en dat gebeurt niet wanneer je er niet over praat.

Wat enorm kan helpen om er een goed gesprek van te maken is om de tijd te nemen en dichtbij elkaar te zijn, wellicht samen in bed te knuffelen en elkaar vast te houden. Je zou deze vragen kunnen stellen maar gebruik ook vooral je eigen fantasie of laat je inspireren op andere plekken:

  • Wat vond je het fijnste aan onze laatste vrijpartij? En wat niet fijn?
  • Is er iets wat je dwarszit op dit gebied?
  • Wat zou jij willen in ons liefdesleven? Hoe kan ik daar een rol in spelen?
  • Wat zou je leuk en spannend vinden om uit te proberen?

Oefenen en blijven oefenen

Werk, kinderen, stress en afstand zijn er vanzelf. Hoef je niks voor te doen. Gebeurt gewoon en is er automatisch. Verbinding, liefde, intimiteit en seksualiteit gaan niet vanzelf. En de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Geeft niet. Blijven oefenen. Zoiets simpels als complimenten geven en knuffelen kun je leren. Wat vind jij een fijne knuffel? En wat niet? Bespreek het en oefen het en je zult merken dat je er beter in wordt. Interessant? Dan vind je deze blogs vast ook interessant: De twee geheimen van fijne seksualiteit in een langdurige relatie en Drie lessen die we van tantra kunnen leren

Welke tip vind je het leukst? Wat ga je doen om de intimiteit en jullie liefdesleven te bevorderen?

Laat het ons weten. En heb je een  tip voor ons? Ook dat horen we graag!

 

Gratis e-book Intimiteit en Seksualiteit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *